PODPROGRAM 2019 – efekty
- Fundacja Zacisze Grażyny z terenu województwa Śląskiego przy współpracy ze Śląskim
Bankiem Żywności w Chorzowie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc
Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy
Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom
Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków
towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020. - Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
– warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy,
buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
– skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza
gryczana, herbatniki maślane),
– mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
– mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
– cukier (cukier biały)
– tłuszcze (olej rzepakowy),
– dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym). - Pomoc żywnościowa trafiła do 80 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z
terenu województwa Śląskiego - Wydaliśmy osobom potrzebującym:
– 5,4124 ton żywności;
– 480 paczek żywnościowych;
– – posiłków; - W ramach Podprogramu 2019 dla 80 osób korzystających z pomocy żywnościowej
przeprowadzono 5 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• edukacji finansowej – 1 spotkania dla 11 uczestników
• żywieniowo dietetycznych – 1 spotkania dla 11 uczestników
• kulinarnych – 1 spotkań dla 11 uczestników
• niemarnowania żywności – 1 spotkań dla 11 uczestników
• innych działań aktywizujących – 1 spotkań dla 11 uczestników
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Więcej informacji w polityce prywatności.Rozumiem